Whatsapp ons 06 38 73 03 50 irma@infraroodscreening.com

Wat houden de infrarood onderzoeken in ? Er zijn verschillende onderzoeken mogelijk.

Borstonderzoek

Eerste borstscreening (30 minuten):

U komt voor het eerst voor een screening. Bij dit complete onderzoek worden er circa 10 foto’s van uw borsten gemaakt vanuit verschillende hoeken. Borstscreening is van belang omdat het in een vroegtijdig stadium veranderingen in beeld kan brengen, op gebied van fysiologische processen, welke zich later zouden kunnen ontwikkelen tot borstziektes.

 

 

 

Wij werken met de beste infrarood camera ter wereld en zeer geavanceerde software. De software slaat de beelden op in een speciaal versleuteld bestand en stuurt deze naar onze interpretatie artsen. Deze bekijken de anamnese en de gemaakte thermografische beelden en hier wordt een verslag van gemaakt. Dit verslag wordt door onze thermograaf telefonisch met u besproken (ca 2 weken na het onderzoek). Aan de hand van het rapport krijgt u advies wat u kunt doen om u borstgezondheid te verbeteren of wordt u bij een verhoogd niveau van bezorgdheid (er zijn meerdere verdachte indicaties) doorverwezen naar uw eigen (huis)arts, voor nader onderzoek. borst thermografieborst thermografie

De beelden van het thermografisch onderzoek zien er ongeveer zo uit als hieronder te zien. Uit de beelden en de temperatuur verschillen kan de arts onder andere opmaken hoe het met de lymfe en het (borst)weefsel zelf is gesteld,  of er spraken is van specifieke afwijkingen die verder onderzocht moeten worden of dat u met specifieke middelen of acties aan de slag moet gaan om uw borstgezondheid te verbeteren. Op de linker foto ziet u gezonde borsten, in het midden ziet u borsten met angiogenese (nieuwe bloedvat) vorming (dit is verdacht) en de rechter borsten is iemand met hormonale verstoringen. Afhankelijk van de uitslag krijgt u advies welke stap u het beste kunt nemen.

borst thermogramborst thermografieborst thermogram hormonen

Afhankelijk van de status adviseren wij u om na 3, 6 of 12 maanden voor een vervolgonderzoek terug te komen om de gezondheid verder te monitoren. 

Let op wij zien geen kanker! Wij zien warmtepatronen en met ruim 20 jaar ervaring kunnen de artsen duidelijk aangeven wat u kunt doen om uw borstgezondheid te bevorderen. Bij een hoog niveau van bezorgdheid, dus met meerdere verdachte patronen of afwijkingen, wordt u alsnog doorverwezen voor een conventioneel onderzoek, bij voorkeur met behulp van een echo, maar in sommige gevallen blijkt een mammogram dan toch noodzakelijk. In veel gevallen kan dit dankzij medische thermografie worden voorkomen!

Borstonderzoek vervolg

Borstscreening vervolg (30 minuten):

U heeft al eerder een borst thermogram laten maken dus u weet al hoe dit in zijn werk gaat. Na uw eerste borstscreening worden alle andere afspraken gezien als follow-up en deze worden tegen gereduceerd tarief aangeboden. Vervolgscreenings zijn erg belangrijk; tijdens de eerste consultatie en het eerste borstonderzoek is de basislijn vastgesteld en de vervolgonderzoeken worden hiermee vergeleken. Op deze manier is goed te zien of er veranderingen hebben plaatsgevonden. Indien dit nodig was zijn er, naar wij hopen, juist verbeteringen opgetreden doordat u de adviezen van de artsen heeft opgevolgd, hierop actie heeft ondernomen én zo nodig de juiste natuurlijke middelen heeft genomen. Het eerste vervolgonderzoek wordt meestal geadviseerd 3 of 6 maanden na uw eerste borstscreening. De vervolgscreenings vinden in overleg plaats. Dankzij infraroodscreening kunt u borstgezondheid blijven monitoren en verbeteren! 

medical breast thermography

 

Gezondheid vrouwen

Vrouwen gezondheidsscreening inclusief buik (45 minuten):

Deze zeer populaire keuze bevat uitgebreide foto’s van uw hoofd en nek, waarbij gescreend wordt op tekenen van onder andere allergieën, sinus problematiek, mogelijke oorzaken van hoofdpijn, gebitsproblematiek, schildklier en arteria carotis, de halsslagader. Ontstekingen in dit gebied, al dan niet in combinatie met eventuele afwijkingen op de foto’s van de borstkas en bovenrug, kunnen duiden op mogelijke cardiovasculaire aandoeningen. Uiteraard is dit onderzoek inclusief circa 10 borstscreening foto’s en meerdere foto’s van de buik en de rug, waarbij gekeken wordt naar spijsvertering, lever, milt, wervelkolom, etc.

Preventie wordt een steeds belangrijker onderdeel binnen de gezondheidszorg. Vroegtijdige vaststelling van veranderingen kunnen klachten helpen voorkomen, door de juiste behandeling. Wist u bijvoorbeeld dat vrouwen 10x meer kans hebben op cardiovasculaire problemen dan op borstziekten?

Hieronder enkele voorbeelden die uit de thermografie screenings kwamen:

Op de linker foto:

Dit is de buik van een mevrouw die al 2 jaar darmklachten en buikpijn had. Geen enkele arts kon iets vinden. Aan de hand van de thermografie beelden (warmte patronen over het gebied van de dikke darm) konden wij vast stellen dat er mogelijk sprake was van een tropische darmparasiet. Na overleg met een tropenarts werd er besloten een ontlasting onderzoek te doen met behulp van een “triple feces test”. Hier kwam een Dientamoeba fragilis uit, welke is behandeld met specifieke medicijnen en alle klachten zijn verdwenen. 

Op de middelste foto:

Deze mevrouw had ook al jaren lang darmklachten en daarnaast last van duizeligheid. Naar aanleiding van de beelden hebben wij haar doorverwezen voor een Prognos meting en een ontlasting onderzoek via de praktijk waar zij gescreend was. Hieruit kwam een ernstige dysbiose in de darmen veroorzaakt door schimmels. Hiervoor heeft ze 3 maanden een reeks voedingssupplementen en kruiden ingenomen, de voeding aangepast en alle klachten zijn verdwenen. Ook de duizeligheid.

Op de rechter foto:

Deze rug is van een mevrouw die steeds maar weer “door haar onderrug ging”. Tevens had zij last van haar darmen én terugkerende blaasproblemen. Naar aanleiding van de thermogram is zij is voor een verder onderzoek geweest en bleek een parasietbelasting te hebben. Zij heeft 2 maanden een kuur met kruidencapsules genomen, een speciale breedspectrum probiotica en wat andere specifieke voedingssupplementen. Sindsdien is zij niet meer “door haar rug gegaan”. 

medische thermografie

Gezondheid mannen

Mannen gezondheidsscreening (45 min):

De meest geliefde keuze bij mannen is de cardiovasculaire screening van de borstkas plus hoofd en nek. Er worden infraroodfoto’s gemaakt om te kijken naar tekenen van sinus problemen, mogelijke oorzaken van hoofdpijn, gebitsstoringen, schildklierproblemen en carotis slagader ontstekingen voor vroegtijdige detectie van hart- en vaatproblemen. Veel ziektes beginnen met ontstekingen die in een vroegtijdig stadium kunnen worden gedetecteerd met infrarood onderzoek. 

Op de linkse foto:

een man met slik klachten, keelpijn, dikke tonsillen. Na aanleding van van deze beelden een specifiek onderzoek laten doen en hij bleek een pathogene bacterië te hebben die door het gebit kwam. Na de juiste behandelingen zijn alle klachten over gegaan.

Op de middelste foto:

een bekende van ons team. Deze had zojuist een wortelkanaal behandeling gehad, maar deze was niet goed uitgevoerd. Hij kreeg steeds ergere klachten waaronder een grote ulcer op zijn rug. Meerdere keren terug geweest en elke keer gewezen op zijn gebits storing. Nadat deze kies ( helaas) is verwijderd, zijn alle klachten, inclusief de ulcer op zijn rug over gegaan. 

Op de rechtse foto

een voorbeeld van een zeer eigenwijs iemand. Deze screening is al uit 2011 en we hadden duidelijke tips en adviezen gegeven. Hij had een trage schildklier (blauw en dus koud) en had zeer slechte doorbloeding (hij klaagde ook over koude handen en voeten, breekbare nagels en hij kwam s ‘ochtends moeilijk op gang). Ook is te zien dat de Thymus onder functie heeft en in zijn nek de bloedvaten ontstoken zijn. Zeer duidelijk adviezen gegeven. Niks mee gedaan en 5 jaar laten kreeg huidkanker op zijn oren en neus, omdat daar geen doorbloeding meer was.  Inmiddels had de huisarts een keer bloed geprikt en werd bevestigd dat zijn hypothalamus stoorde en zijn schildklier te traag was. Nogmaals advies gegeven welke acties en middelen. Weer niks mee gedaan. Inmiddels loopt hij in huis met soms met een muts en handschoenen en weigert nog steeds de adviezen op te volgen. Dit is dus een gevalletje van heel eigenwijs zijn. Iedereen is natuurlijk vrij in zijn keuze. 

thermografie gebitgebits storing in beeld met thermografie

Volledig lichaam onderzoek

Volledige lichaamsscreening (60 min):

We maken van top tot teen beelden van uw lichaam. Naast de foto’s zoals bij de vrouwen / mannen gezondheidsscreening worden ook de onderrug, armen en benen gescreend. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar de bloedvaten. We kunnen zien of er sprake is van negatieve invloeden door de bloedsuikerspiegel en aanleg voor spataderen, iets wat u soms niet eens in de gaten heeft. Deze zeer uitgebreide scan geeft een heel goede indicatie van uw algehele gezondheid. Belangrijk voor uzelf om te weten of als extra aandachtspunt voor uw arts of therapeut.

Regionaal onderzoek

 Regionaal onderzoek (20 minuten):

Dit is een onderzoek van een specifiek gebied van het lichaam zoals voeten of rug. Een nuttige screening voor het vaststellen waar bijvoorbeeld pijn door wordt veroorzaakt of waar een ontsteking gelokaliseerd is. Deze screening bevat een aantal foto’s en thermografische vergelijking met het andere (gezonde) lichaamsdeel.

Regionaal onderzoek is exclusief medisch rapport (a 55 Euro) deze wordt alleen indien nodig en op verzoek gemaakt.

 

Verzekeraars vergoeden medische thermografie op dit moment nog niet. Wij zijn hierover in gesprek met de verzekeraars. Een deel van de screening is een consult, deze wordt door sommige verzekeraars vergoed, indien u aanvullend verzekerd bent.

Prijzen zijn vrijgesteld van BTW en u krijgt een medisch rapport. Betaling kan per pin of contant.

Borstscreening

30 min 

€195

 Gezondheid vrouwen

 45 min 

 €275

 Volledig lichaam

 60 min  

 €349

 Gezondheid mannen

45 min

€225

Regionaal

 20 min 

 €99

Borst Vervolg  screening

30 min 

€170

Sommige zorgverzekeraars vergoeden een deel van onze consulten. Informeer hiervoor bij uw verzekeraar. We zijn aangesloten bij de BATC onder BR-02582. AGB  praktijkcode OptimaHealth VOF is 90062880 en de AGB zorgverlener code van Brenda Overweg is 90103526.