Wat houden de infraroodonderzoeken in ? 

Borstonderzoek

Eerste borstscreening (30 minuten):

U komt voor het eerst voor een screening. Bij dit complete onderzoek worden er circa 6-8 foto’s van uw borsten gemaakt vanuit verschillende hoeken. Borstscreening is van belang omdat het in een vroegtijdig stadium veranderingen kan laten zien op gebied van fysiologische processen die zich later kunnen ontwikkelen tot borstziektes.

Borstonderzoek vervolg

 Borstscreening vervolg (30 minuten):

Na uw eerste borstscreening worden alle andere afspraken gezien als follow-up en deze worden met korting aangeboden. Vervolgscreenings zijn erg belangrijk want waar we tijdens de eerste consultatie de basislijn hebben vastgesteld, tijdens het vervolg vergelijken we deze met nieuwe beelden zodat we kunnen zien of er veranderingen hebben plaatsgevonden. Het eerste vervolg-onderzoek wordt geadviseerd 2 à 3 maanden na uw eerste borstscreening. De vervolgscreenings vinden in overleg plaats. 

Gezondheid vrouwen

Vrouwen gezondheidsscreening inclusief buik (45 minuten):

Deze zeer populaire keuze bevat 8 foto’s borstscreening plus buik waarbij gekeken wordt naar spijsvertering, lever, milt, etc. Tevens worden uw hoofd en nek gescreend op tekenen van allergie, sinus problematiek, mogelijke oorzaken van hoofdpijn, gebitsproblemen, schildklier en arteria carotis, de halsslagader, ontstekingen in dit gebied. Als extra wordt de borstkas en het bovenste gedeelte van de rug gescreend op tekenen van vroegtijdige cardiovasculaire problemen. Preventie wordt een steeds belangrijker onderdeel binnen de gezondheidszorg. Vroegtijdige vaststelling van veranderingen kunnen klachten helpen te voorkomen bij de juiste behandeling. Wist u bijvoorbeeld dat vrouwen 10x meer kans hebben op cardiovasculaire problemen dan op borstziekten?

Gezondheid mannen

Mannen gezondheidsscreening (45 min):

De meest geliefde keuze bij mannen is de cardiovasculaire screening van de borstkas plus hoofd en nek. Er worden infraroodfoto’s gemaakt om te kijken naar tekenen van sinus problemen, mogelijke oorzaken van hoofdpijn, gebitsstoringen, schildklierproblemen en carotis slagader ontstekingen voor vroegtijdige detectie van hart- en vaatproblemen. Veel ziektes beginnen met ontstekingen die in een vroegtijdig stadium kunnen worden gedetecteerd met infrarood onderzoek. 

Volledig lichaam onderzoek

Volledige lichaamsscreening (60 min):

We maken van top tot teen beelden van uw lichaam. Naast de foto’s zoals bij de vrouwen / mannen gezondheidsscreening worden ook de onderrug, armen en benen gescreend. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar de bloedvaten. We kunnen zien of er sprake is van negatieve invloeden door de bloedsuikerspiegel en aanleg voor spataderen, iets wat u soms niet eens in de gaten heeft. Deze zeer uitgebreide scan geeft een heel goede indicatie van uw algehele gezondheid. Belangrijk voor uzelf om te weten of als extra aandachtspunt voor uw arts of therapeut.

Regionaal onderzoek

 Regionaal onderzoek (20 minuten):

Dit is een onderzoek van een specifiek gebied van het lichaam zoals voeten of rug. Een nuttige screening voor het vaststellen waar bijvoorbeeld pijn door wordt veroorzaakt of waar een ontsteking gelokaliseerd is. Deze screening bevat een aantal foto’s en thermografische vergelijking met het andere (gezonde) lichaamsdeel.

Regionaal onderzoek is exclusief medisch rapport ( a 55 Euro) deze wordt alleen indien nodig en op verzoek gemaakt.

Verzekeraars vergoeden op dit moment de gehele screenings nog niet. Wij zijn hierover in gesprek met de verzekeraars. Een deel van de screening is een consult, deze kan, indien u aanvullend verzekerd bent, worden vergoed.

Prijzen zijn vrij van BTW en u krijgt een medisch rapport. Betaling kan per pin of contant.

Borstscreening

30 min 

€195

 Gezondheid vrouwen

 45 min 

 €275

Sommige zorgverzekeraars vergoeden een deel van onze consulten. Informeer hiervoor bij uw verzekeraar. We zijn aangesloten bij de BATC onder BR-02582. AGB  praktijkcode OptimaHealth VOF is 90062880 en de AGB zorgverlenercode van Brenda Overweg is 90103526.

 Volledig lichaam

 60 min  

 €349

 Gezondheid mannen

45 min

€225

Regionaal

 20 min 

 €99

Borst Vervolg  screening

30 min 

€170